Известие

Collapse
No announcement yet.

Всичко за Alfa Romeo 149 (Giulietta)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
    Ти си ми един от любимците в тоя форум. Важното е винаги нещо да кажеш, само и само да си на 180 градуса. Вероятно така се ласкаеш, но бъди честен спрямо себе си и останалите. Защо се правиш на тъп и пишеш ала-бала, и се правиш, че нищо не се разбрал от предишният ми пост? Ловиш се за сричката. Много добре знаеш, че не обсъждаме абревиатурата, а помпа дюзата спрямо останалите видове впръскване. И пак те питам, като всезнаещо велечие и изтъкнат философ: Какво точно според теб е много по-зле в помпа дюзата (един важен недостатък, вече спометнах) спрямо първо поколение Комън Рейл?
    Трябва да ти призная, че чувствата са споделени. Ти си ми даже най-любимия и забавен юзър от целия раздел. Може би защото не се правиш на тъп, въпреки че понякога така изглежда.
    По темата. Аз изобщо не обсъждам абревиатурата. За нея е ясно какъв е случая. Понеже ти о***аш редовно целия форум на Алфа Ромео с безценни доводи колко изостанали са Фиат Груп с технологиите и колко напред са ФВ и тем подобни производители. Питам те, знаеш ли коя е първата серийна кола с ТДИ. На мен също ми е тъпо, че Алфа имат 2 модела в момента, но се сещам за няколко значими технологии разработени от Фиат в последните години и нито една от ФВ. Какво са измислили те? С какво са обогатили автомобилите? Ти вместо да ми говориш с факти почваш да философстваш, че ТДИ било много хубаво. Кой е на 180 градуса като всички сериозни фирми минават на Комън Рейл веднага след пригаждането й за серийно производство, а ФВ се мъчат да развиват помпа-дюзата години след другите и се отказват от нея чак когато е очевадно, че е остаряла. Фактите са си факти и говорят сами за себе си. Италианските инженери може да не правят много надеждни автомобили, но имат капацитета да измислят технологии, които правят шофирането удоволствие. ФВ тоя капацитет го нямат.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Не са решили и не са го внедрили. Каквото и да си говорим, освен, че е по-шумен, други съществени недостатъци няма TDI-то на VW спрямо Комън Рейла. Помпа-дюзата е също добро и ефективно решение за впръскване на гориво, като даже впръсква с по-високо налягане от първите Комън Рейли. И да ден днешен идиоти по света тунинговат TDI-та по света и достигат мощности, засега почти непосилни за 8 клапаново JTD. щото да уточним, помпа-дюзите на VW са с по 2 клапана на цилиндър.
      Добре де, до кога в подфорума наречен „Алфа Ромео” ще се говори за великите постижения на фолксваген или други марки? Това ли трябва да се обсъжда в тоя форум, какво направили, искали да направят или могат да направят Фолксваген. Като толкова много ти харесва Фолксваген си купи един и му залепи една емблема на алфа и да приключваме с глупостите.
      Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

• ...
        Last edited by pooh; d.m.y г., 11:44.

Comment

• Първоначално публикувано от JJJ Покажи съобщение
          Добре де, до кога в подфорума наречен „Алфа Ромео” ще се говори за великите постижения на фолксваген или други марки? Това ли трябва да се обсъжда в тоя форум, какво направили, искали да направят или могат да направят Фолксваген. Като толкова много ти харесва Фолксваген си купи един и му залепи една емблема на алфа и да приключваме с глупостите.
          Абе ти сляп ли си? В подписа ми да виждаш ФВ? В този подфорум положението кам днешна дата е насрано. Съвети относно какво да харесвам или карам не приемам. А това, че към днешна дата Алфа Ромео е далеч зад другите, пред които някога е била, също е очевадно. След като няма в момента какво да се напише за Алфа Ромео, може и за другите да се напише.

А са слепите: Алфа Ромео не съществува. Не можеш да бъдеш автомобилна марка, без завод, без развоен център и т.н. Не се знае, дали няма и музеят да изчезне.

П.С Господин JJJ, ами купете си преди всичко Алфа, за да може наистина да давате съвети кой какво да си купи и все пак Вие да го поучите, като собственик на Алфа!!!
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Абе ти сляп ли си? В подписа ми да виждаш ФВ? В този подфорум положението кам днешна дата е насрано. Съвети относно какво да харесвам или карам не приемам. А това, че към днешна дата Алфа Ромео е далеч зад другите, пред които някога е била, също е очевадно. След като няма в момента какво да се напише за Алфа Ромео, може и за другите да се напише.

А са слепите: Алфа Ромео не съществува. Не можеш да бъдеш автомобилна марка, без завод, без развоен център и т.н. Не се знае, дали няма и музеят да изчезне.

П.С Господин JJJ, ами купете си преди всичко Алфа, за да може наистина да давате съвети кой какво да си купи и все пак Вие да го поучите, като собственик на Алфа!!!
            Кое му е насрано на положението? Не го ли осираш ти? Почва се да се говори за ТСТ и ти веднага почваш да спориш, че излишно се надували и ФВ го имали преди 10 години. Бобо ти каза, че има за какво да се надуват. Ти вместо да попиташ какви са плюсовете на системата я оплю така че на човек му става тъпо да се занимава да обясни нещо.
            Съществуват редица марки, които нямат завод или развоен център. Това е тенденция в икономиката през последните 30 години поне. Те и Ауди нямат собствени заводи и развойни центрове ама тях ги хвалиш. Къде е логиката?

П.С. Боби, коя е първата кола с TDI?

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
              П.С. Боби, коя е първата кола с TDI?
              За първи път във Фиат Крома. През 86-87г. на миналия век. Защо? Сигурно пак нещо не знам. Хубаво е пак да ме просветиш.

Само не знам защо ми задаваш пластмасови въпроси, при положение, че и дете на 8г. може да прочете отговора в Укипедиа.
              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 23:55.

Comment

За първи път във Фиат Крома. През 86-87г. на миналия век. Защо? Сигурно пак нещо не знам. Хубаво е пак да ме просветиш.
                Ти знаеш много, пък ако не знаеш нещо - има гугъл и там пише почти всичко. Въпросът е как тълкуваш фактите, защото в тоя раздел и конкретно в тая тема всяко трето мнение е твое и оплюва всичко позитивно, което се напише за Алфа и Фиат (т.е. по темата). Каква ти е целта не знам. Знам само, че производител който ПЪРВИ пуска на пазара ключови технологии, като TDI, комън рейл, селеспийд, мултиеър, 2 цилиндров двигател и т.н. няма как да е толкова зле технологично колкото ти се опитваш да го изкараш.

Comment

• Първоначално публикувано от HACCP Покажи съобщение
                  Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA
                  Такова нещо не съществува. Пак пишеш за колата като за смартфон

За ТСТ кутията - част от управлението на БоргВагнер се прави чрез ММ в България....

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                  Те и Ауди нямат собствени заводи и развойни центрове ама тях ги хвалиш.
                  Това е грешка, поне да беше чувал за Алуминиевия Завод на река Некар

Last edited by ne0; d.m.y г., 12:20.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                  Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                    Такова нещо не съществува. Пак пишеш за колата като за смартфон

За ТСТ кутията - част от управлението на БоргВагнер се прави чрез ММ в България....

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:12 ----------

Това е грешка, поне да беше чувал за Алуминиевия Завод на река Некар

Кое го няма .... няма различни настройки или нямам деференциал вЪобще! Нали в една друга тема го обсъдихме въпроса. Не деференциала е DNA нямам това в предвид а има отделни настроики на системите за сигорност свързани с него, двигателя и спирачките.
                    Изпробвах трите настройки на двигателя, диференциала и спирачките за различни пътни условия "DNA" - така по добре ли ти звучи?
                    п.п. Немога да разбера каква е тази твоя слабост към колата ... можеби защото е на 90% фиат или повече ти ще кажеш
                    Избери Твоят ... SOUND
                    https://soundcloud.com/maserati_hq

Comment

• Първоначално публикувано от HACCP Покажи съобщение
                      Кое го няма .... няма различни настройки или нямам деференциал вЪобще! Нали в една друга тема го обсъдихме въпроса. Не деференциала е DNA нямам това в предвид а има отделни настроики на системите за сигорност свързани с него, двигателя и спирачките.
                      [COLOR=Red]:
                      Искам да разбереш, че диференциалът е механичен механизъм който разпределя двигателната сила към задвижваните колела в твоя случай предните.

Q2 диференциалът на Алфа, който го има от почти десет години си е от торсен тип и прехвърля задвижващата сила от колелото с по-ниско сцепление към това с по-високо сцепление.

При така наречения електронен Q2, няма такова нещо. Налице е отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж). Тази ситема е развита при супер автомобили като Nissan GTR и новия McLaren, както и Ferrari FF, но там имаш двойни предавания, куп дифове, та дори и отделни скоростни кутии за мостовете.... и целта да си по-бърз а не да си по сигурен в завоя, колкото и странно да звучи двете неща са различни.

В този ред на нещата диференциала няма как да го регулираш електронно - "Originally Posted by HACCP View Post
                      Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA", поне не и в кола на тази цена.

п.с. Иначе фиат си ок и аз имам няколко, ала фиата не Алфа
                      Last edited by ne0; d.m.y г., 19:26.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Дали съм сляп или не, не е твоя работа, още повече да го обсъждаш в този форум.

Че Алфа Ромео не съществува е факт, съгласен. Ти какво си въобразяваш, че си единствения който го вижда? Това обаче не означава, че в подфорума озаглавен „Алфа Ромео” трябва да се обсъждат постиженията на ФВ. Не мога, а и не искам да разбера защо го правиш, но това според мен меко казано не помага.
                        Едно е някой с пет мнения във форума, регистрирал се вчера да прави това което ти правиш и съвсем друго да го прави юзър регистриран от 2005 и име в зелено!
                        Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        Аз също не приемам съвети от теб какво да си купя и какво не. Аз истинска Алфа съм си купил и това не е твоя заслуга. Но дори и да не бях, не си ти човека който ще определя, кой може и кой не може да дава съвети.
                        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

• Първоначално публикувано от JJJ Покажи съобщение
                          Дали съм сляп или не, не е твоя работа, още повече да го обсъждаш в този форум.

Че Алфа Ромео не съществува е факт, съгласен. Ти какво си въобразяваш, че си единствения който го вижда? Това обаче не означава, че в подфорума озаглавен „Алфа Ромео” трябва да се обсъждат постиженията на ФВ. Не мога, а и не искам да разбера защо го правиш, но това според мен меко казано не помага.
                          Едно е някой с пет мнения във форума, регистрирал се вчера да прави това което ти правиш и съвсем друго да го прави юзър регистриран от 2005 и име в зелено!

Аз също не приемам съвети от теб какво да си купя и какво не. Аз истинска Алфа съм си купил и това не е твоя заслуга. Но дори и да не бях, не си ти човека който ще определя, кой може и кой не може да дава съвети.

Ок евала, аз съм сбъркал, а ти си прав. Хайде стига спам, пиши по темата, ако можеш, а недей да нападаш. Не бъди по-голям простак, глупак и т.н от мен. Покажи класа!!!

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                            Искам да разбереш, че диференциалът е механичен механизъм който разпределя двигателната сила към задвижваните колела в твоя случай предните.

Q2 диференциалът на Алфа, който го има от почти десет години си е от торсен тип и прехвърля задвижващата сила от колелото с по-ниско сцепление към това с по-високо сцепление.

При така наречения електронен Q2, няма такова нещо. Налице е отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж). Тази ситема е развита при супер автомобили като Nissan GTR и новия McLaren, както и Ferrari FF, но там имаш двойни предавания, куп дифове, та дори и отделни скоростни кутии за мостовете.... и целта да си по-бърз а не да си по сигурен в завоя, колкото и странно да звучи двете неща са различни.

В този ред на нещата диференциала няма как да го регулираш електронно - "Originally Posted by HACCP View Post
                            Изпробвах и трите настройки на диференциала DNA", поне не и в кола на тази цена.

п.с. Иначе фиат си ок и аз имам няколко, ала фиата не Алфа
                            А аз си мислех че в думичката електронен е разковничето ... и че имено тя търпи различни режими на работа .... но стига спам! За да не дразня чувствителните ти очи и мозъчните клетки как да ми докажеш че колата ми не струва (според Теб) кажи ми как да го наричам? Само моля да е по късо от твоето определение написано по горе че е много писане всеки път в които ми се иска да спомена "отворен тип диференциал (като фиат пунто разбирай) и подобрена опция на ESP системата на колата, която спира пробуксуването на колелото с по ниско сцепление, чрез спирачката на съответното колело с цел по-голяма стабилност в завоя (уж)"

p.p. Не е Алфа защото била разработена от фиат с блок от фиар мотор на фиат сега се оказа с деференциал от фиат пунто,не е на 20 години и може да завива (пак според теб) НО не е Фият защото не е Фият! Мале милата ми кола ще се окаже Шизофреник
                            Избери Твоят ... SOUND

Comment

• Днес приятел ми изпрати това ......
                              http://fakti.bg/avto/4750-gey-obshte...obil-na-2011-a
                              Интересна класация честито на печелившите!
                              п.п. Интересни коли има в класацията
                              Избери Твоят ... SOUND

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                                А кога Алфа внедриха комън рейл и кога ФВ? Май не е това най-важното.

Първото поколение на common rail не беше по-добра от помпа дюза технолоигията. В последствие минаха на common rail, защото е по евтина, и по екологична уж.

Боби сбърка само за това че няма 16 клапанови двигатели с помпа дюза. Има, това са 2.0 тди с кодове BKD и BKP(140кс), BMN и BMR (170кс).

HACCP, добра ти е колата, но трябваше да я направят по-различна.

Колеги, Боби е може би човека, който най-много мрази Volkswagen. Обаче е достатъчно смел да каже, че царят е гол... т.е е достатъчно трезвомислещ за да каже, че една уж спортно ориентирана марка е превъзхождана технологично от една марка за народни автомобили.

Бих "простил" на Фиат това че се бавят в технологичното догонване при положение че развиваха автомобили с правилна концепция.
                                по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Working...
                                X